В Україні злетіли ціни на бензин і дизель: озвучений прогноз, що буде далі

Тиждень тому спостерігалося невелике падіння вартості палива. І одразу стрибок зростання цін на всі види паливо. Окремі продавці збільшили ціну за 1 л дизпалива відразу на 1,4 гривні.

Свою думку з цього питання висловив заступник директора Науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев. Його інтерв’ю надрукувало видання “Сегодня”. Зокрема експерт промовив:

“Причина зростання оптових цін сезонна – є два періоди, коли оптовики закуповують паливо про запас: це середина грудня і середина квітня, тобто перед святами. Крім того, вони зараз поповнюють запаси через планову зупинку наших великих постачальників Мозирського НПЗ (Білорусь). Як і раніше, незрозуміла ситуація з поставками російського пального, що додатково впливає на ціни”. Ось цифри, які відображають ситуацію по регіонах країни. Спостерігалося підвищення цін в 6-ти областях в середньому на 15-40 коп. / л, в 10-ти – на 2-13 коп. / л, в цей період в 6-ти регіонах ціна стала менше в середньому на 10-57 коп. / л, а ось в Луганській та Чернігівській, і навіть в столиці вартість залишилися без змін. Найбільше зниження вартості спостерігалося у Київській області: 37-42 коп. / л на бензин, і 57 коп. / л – на дизель. Геннадій Рябцев озвучив прогноз за цінами на паливо до кінця поточного місяця, сказавши:

“Зростання в опті триватиме, його підстібне підвищення цін на нафту від 63 до 67 доларів за баррель. Але в квітні вартість бензину вище 30 грн. / л не буде. Зате в травні, коли припиниться дія меморандуму між трейдерами і Кабміном про обмеження ціни , можливе подорожчання палива приблизно на 1 грн / л вже на травневі свята “, – зробив висновок експерт.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти