Максимальну швидкість автомобілів Renault обмежать до 180 км/год

З 2022 року автомобілі Renault і Dacia не зможуть їздити швидше 180 км/год, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Генеральний директор Renault Лука де Мео заявив, що швидкість нових моделей буде обмежена на позначці 180 км/год. Це буде зроблено для зменшення кількості аварій з летальним результатом.

У кожної моделі буде свій поріг максимальної швидкості, але в будь-якому випадку він не буде вище 180 км/год. Так, новий Megane, який буде випускатися в 2022 році, зможе розганятися тільки до 160 км/год. До слова, компанія Volvo ще в 2020 році пішла на такий крок, обмеживши максимальну швидкість до 180 км/год.

Також нові моделі отримають електронні пристрої Safety coach, які не допускатимуть перевищення швидкості відповідно до дорожніх покажчиків і даними геолокації.

Планується наділяти машини здатністю в разі ДТП передавати рятувальникам умовний код з технічними даними. Також електромобілі матимуть спеціальний доступ до батарей, щоб при загорянні мати можливість швидко їх загасити.

Варто відзначити, що обмеження швидкості не торкнуться спортивних моделей дочірньої марки Alpine. Хоча незрозуміло, буде це діяти тільки на європейському ринку або пошириться і на інші країни.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти