Українцям розповіли, що буде з цінами на бензин і дизпаливо в травні

З 1 травня почнеться зростання цін на бензин, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

В останні місяці триває подорожчання палива. Незважаючи на те, що процес намагаються зупинити, за прогнозами в травні тенденція збережеться. Так, вартість літра бензину може піднятися на гривню.

Те ж саме стосується цін на дизельне паливо. Однією з причин стала відсутність стабільної закупівлі дизеля з Росії. У мережі автозаправок Glusco, пов’язаних з опозиційним депутатом Віктором Медведчуком, були проведені обшуки. З тих пір її материнська компанія Proton Energy Group SA фактично припинила роботу.

Справа в тому, що компанія здійснювала поставки дизельного палива в Україну з 2016 року. Спочатку сподівалися знайти заміну, проте планам не судилося збутися. Поки ситуація залишається неясною.

Щодо реальних запасів дизельного палива в Україні немає єдиної думки. На думку експертів, цих покладів вистачить тільки до травня. Ринку потрібно мінімум 300 тис. тонн дизпалива і мінімум 40 тис. тонн скрапленого газу.

Ситуація хитка, і робити прогнози складно. Деякі експерти впевнені, що продажі дизеля і газу в Україні обмежать, так як через їх непомірну вартість вони дістануться тільки обраним. Але це трапиться, тільки якщо держава не зможе поповнити запаси палива.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти