В Україні прийняли закон про пільгове розмитнення «євроблях»

12 травня був прийнятий закон про пільгове розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, який спрощує схему розмитнення евроблях і сприяє захисту навколишнього середовища від шкідливих викидів, передає «Твоя МАШИНА» .

Пільги діють на машини з єврономерами старше 5 років і вагою до 3,5 т, які ввезені в Україну до 31 грудня 2020 року. Також автомобілі повинні відповідати екологічним нормам Євро-2 або вище. Закон не поширюється на машини з держав-агресорів або з тимчасово окупованої частини територій України.

Сума акцизного збору буде залежати від віку автомобіля, обсягу і типу двигуна, при цьому вартість машини враховуватися не буде. Також не буде застосовуватися ввізне мито. Базова ставка не перевищує 150 євро. За попередньою інформацією, розмитнення одного автомобіля буде коштувати в межах 1000 євро. Українці зможуть реєструвати за пільговим механізмом тільки по одному транспортному засобу в кожній категорії.

Також закон звільняє власників «евроблях» від адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 470, 481 і 485 Митного кодексу України. Щоб уникнути штрафу або вивезти євробляху з України, необхідно внести внесок у розмірі 8500 гривень.

Закон буде діяти 180 днів з моменту вступу в силу. Збільшити цей період до 270 днів можуть тільки учасникам АТО / ООС, якщо в цей час вони будуть знаходитися в зоні бойових дій.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти