Найкрутіший електромобіль в світі за $ 2 мільйони розсекретили в деталях

Анонс електричного гіперкара був тиждень тому. Тоді повідомлялося, що Estrema Fulminea потужністю 240 к.с. буде оснащений чотирма електродвигунами і «гібридним» акумулятором. Також в ньому використовуються сверхконденсатори і твердотільні елементи, передає «Твоя МАШИНА» .

Ці технології вважають передовими. До цього конденсатори вже використовували в Lamborghini Sian, однак їх не встановлювали в машини, призначені для доріг загального користування. Automobili Estrema – перша компанія, що використала таку технологію для дорожніх машин.

Домогтися цього вийшло завдяки співпраці підтримки партнерів і дрібносерійного виробництва. «Гібридні» акумуляторні батареї, включаючи твердотільні елементи, будуть випускатися у співпраці з IMECAR Elektronik.

Різні типи осередків будуть встановлені в різних корпусах з вуглеволокна. Менший ультраконденсаторний блок буде розміщений у передній осі, а більший твердотільний акумулятор займе місце перед задньою віссю. Таким чином, сумарна ємність акумулятора масою 300 кг складе 100 кВтг. При цьому сама машина буде важити 1500 кг.

Така батарея має дивовижну щільність зберігання енергії – 500 Втч / кг. До 80% блок може зарядитися за 15 хвилин. За циклу WLTP повного заряду вистачає на 520 км. До 100 км / год автомобіль розганяється за 2 секунди.
Дизайн привертає увагу молнієобразною світлодіодною передньою оптикою і прозорими панелями з переробленого метакрилата зі світлодіодним підсвічуванням на кормі. На задній частині розташований прозорий «плавець» з інтегрованим стоп-сигналом.

Такий гіперкар буде випущений тиражем всього 61 екземпляр. Перші машини будуть зібрані вже в третьому кварталі 2023 року, а коштувати автомобіль буде приблизно 2 млн євро.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти