Бренд Cupra може випустити седан

У Європі популярність автомобілів SEAT поступово збільшувалася з 2013 року. У 2019 було продано 504 607 машин виробника, але через карантин у 2020 році показник опустився до 374 676 авто – на 25,8% менше.

Також варто сказати, що спочатку у SEAT була дочірня компанія Cupra, яка займалася зарядженими версіями. У 2018 році був створений окремий бренд, під яким зараз випускаються моделі з більш потужними двигунами в порівнянні з моторами звичайних моделей SEAT.

Також варто нагадати про SEAT Exeo – седані сегмента D. Через маленького попиту в 2013 році виробництво моделі завершилося. Найбільший показник продажів був досягнутий в 2010 році – 24 516 машин. Потім попит почав падати, і в 2012 році було продано лише 12 126 автомобілів. Але недавно з’явилася інформація, що в 2025 році бренд Cupra випустить новий седан.

Очікується, що четирехдверка буде електрокаром. Імовірно, за основу буде взято Volkswagen ID. Vizzion. Вже вийшли друком рендерние зображення майбутньої новинки, на яких можна побачити впізнаваний стиль бренду Cupra: фірмовий темно-синій матовий кузов з акцентами і деталями мідного кольору.

Замість традиційних грат радіатора встановлена ​​заглушка. Також автомобіль отримав «розкосими» світлодіодну головну оптику вузької форми, логотип на кромці капота і назва бренду під ним, а також похилий дах. Корму і салон не показали.

Передбачається, що спочатку в продаж надійде серійний седан марки Volkswagen, потім в Європу надійде седан Skoda, і тільки потім вийде заряджена модель Cupra.

Побудована новинка буде на платформі SSP, розробленої Volkswagen. Про «начинці» поки інформації немає. Швидше за все, буде два електромотора. Можна спиратися на інформацію, що у шоу-кара ID. Vizzion була пара електродвигунів (по одному на кожній осі) сумарною потужністю 306 к.с., батарея на 111 кВтг. Машина могла проїхати на одному заряді 665 км, максимально розігнатися до 180 км / год і набрати сотню за 6,3 секунди.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти