В Україні засвітився найкультовіший французький автомобіль

На фестивалі OldCarLand показали легендарний Citroen DS. Це один з найвідоміших французьких автомобілів, і вже точно найкрутіша модель за всю історію Citroen. В Україні таких авто лише одиниці, передає «Твоя МАШИНА» .

Citroen DS випускався з 1955 по 1975 роки, і за цей період зібрали майже 1,5 млн авто. Незважаючи на масовість, модель була дуже добре оснащена. Головною особливістю стала гідропневматичне підвіска із змінним дорожнім просвітом. Також варто відзначити, що робоча рідина у неї спільна з гідропідсилювачем керма.

Уваги стоять і адаптивні повертаються фари, напівавтоматична коробка передач і передній привід, який в той час був далеко не у всіх моделей. Також Citroen DS став першим масовим автомобілем, який отримав дискові гальма. До цього ними оснащували тільки спорткари.

Автомобіль, який приїхав на фестиваль, випущений в 1973 році, тобто це представник останньої серії. Назва Citroen DS23 вказує на 2,3-літровий інжекторний мотор потужністю 140 л. с., що розганяє машину до 190 км / ч. Привезли автомобіль з Бельгії буквально за кілька днів до початку OldCarLand-+2021.

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти