Механічна коробка може зникнути назавжди

У зв’язку з розвитком сучасних систем безпеки виробники можуть відмовитися від МКПП, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Причиною стало те, що система автоматичного гальмування та інші функції безпеки не працюють з «механікою».

Терміни повної відмови від МКПП залежать від введення обов’язкової системи автономного екстреного гальмування (AEB). Так, машини Subaru з механічними коробками не мають комплекту безпеки Eyesight, так як у них відсутня електронне гальмо стоянки, який потрібен для роботи AEB. Компанія не збирається вирішувати цю проблему, так як МКПП стабільно втрачає актуальність.

Попит на машини з «механікою» в 2020 році склав 6,4%, коли в 2016 році цей показник дорівнював 19,2%. Проте продажі спортивних моделей Subaru з МКПП ростуть. Але це не грає великої ролі на тлі загальної статистики.

Також від МКПП варто відмовитися заради підтримки «зелених» машин. Гібриди складніше обладнати «механікою», так як це вимагає додаткових технологій, щоб плавно перемикатися між ДВС і електродвигуном. На тлі падіння продажів трехпедальних машин такий хід подій не вигідним.

Продажі моделей з механічними коробами на світовому ринку впали до 17,1%. На північноамериканському – до 1,2%. У 2020 році попит на електрокари в США перевищив попит на машини з ручним перемиканням передач. Тому МКПП скоро залишиться в історії.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти