Новий канадський електромобіль зможе сам заробляти гроші

Канадська компанія Daymak анонсувала електромобіль Spiritus. Але це не звичайний електрокар: модель зможе сама заробляти на криптовалюті, передає «Твоя МАШИНА» .

Daymak Spiritus – перший автомобіль, який може самостійно майнити. Робиться це під час стоянки або підзарядки. Криптовалюти доступні найрізноманітніші – від Dodgecoin до Bitcoin. Також є спеціальний гаманець для зберігання.

Але це не всі відмінні риси моделі. Також машину планують оснастити функцією бездротової зарядки. До слова, навіть зовнішність електрокара нестандартна: довжина становить 3800 мм, при цьому колеса тільки три. На даху можуть встановити сонячні батареї.

Буде доступно кілька версій Daymak Spiritus. Базовий варіант на 102 к.с. вартістю 20 000 доларів має запас ходу 290 км, а розгін до сотні набирає за 6,9 секунди.

Топова версія працює з віддачею 200 к.с. і на одному заряді може проїхати 480 км. Кузов зроблений з карбону, а розгін до сотні становить 1,8 секунди. Однак вартість піднялася вже до 149 000 доларів. До слова, придбати машину можна за біткоіни, Ethereum, Dogecoin або Cardano.

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти