Skoda вразила всіх забутим електромобілем Octavia

У Чехії, в місті Млада-Болеслав, що в годині їзди від Праги, знаходиться музей компанії Skoda. Виставка відкрита в старій частині фабрики бренду і займає кілька залів. Представлені експонати різних категорій. Не так давно серед них з’явилися електромобілі.

Відвідувачі не залишили без уваги електромобіль Skoda Octavia Green E Line, прототип якого презентували в 2012 році. В його основі лежав універсал Octavia Combi другого покоління. Цей вибір не був випадковим. Виробник повідомив, що саме в цій моделі електродвигун і акумулятор можна було поєднати без капітальних переробок.

Старий електромобіль Skoda отримав двигун потужністю 116 к.с. (270 Нм), що дало можливість розігнати його до 100 км / год за 12 секунд. Максимальна швидкість – 135 км / год. На одній зарядці Octavia Combi проїжджає до 150 км. Всього зібрано 17 автомобілів. Один з них знаходиться в празькому аеропорту.

У музеї також представлена ​​Skoda Elta, розроблена в 1990-х роках. Модель створена на базі Skoda Favorit, оснащена електродвигуном потужністю 21 к.с., свинцево-кислотних акумулятором з запасом ходу до 80 км. Максимальна швидкість електромобіля – 80 км / ч. Всього випущено 200 екземплярів. Вони продані Канаді, Швейцарії, Німеччини, Великобританії.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти