В Україні можуть впасти ціни на автомобільне паливо

Вартість на бензин і інші види автомобільного палива в Україні зазвичай залежать від світових цін на нафту і курсу валют. Такою інформацією поділилося видання ГолосUA з посиланням на Віктора Скаршевський, економіста «Growwford Institute».

За словами експерта, якщо піднімаються ціни на нафту, то в нашій країні дорожчає і бензин. Подібна ситуація відбувається, якщо ціни на енергоносії падають. Але зараз ціни на нафту перебувають майже на однаковому рівні, тому головним фактором виступає зміцнення гривні.

Отже, експерт прогнозує падіння вартості пального, так як гривня поступово міцніє, що і позначається на зниженні цін на бензин. Тобто, економіст вважає, що здешевлення автомобільного палива буде залежати від рівня зміцнення курсу національної валюти. Також зараз повертаються нерезиденти, що забезпечує приплив валюти на ринку ОВДП.

Крім того, зауважив фахівець, в першому кварталі 2021 року українці продали на 900 млн доларів більше, ніж купило за два перших весняних місяці. Восени навряд чи піднімуться ціни на пальне, якщо тільки вартість енергоносіїв не злетить.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти