Volkswagen збирається відродити мікроавтобус Samba

Приблизно рік тому ми могли бачити Volkswagen з емблемою e-Samba, який виглядає як електричний варіант легендарного автобуса Samba.
У той же час німецька компанія зареєструвала ряд інших знакових іменних табличок, в тому числі e-Beetle, e-Karmann, e-Kubel, e-Golf Classic і e-Thing.

Експерти припустили, що VW вибрав схему найменування малої літери «e» з дефісом, але недавня патентна заявка доводить зворотне.

4 червня 2021 року Volkswagen подав заявку на ім’я Samba. Реєстрація торгової марки потрібно для категорій транспортних засобів. Компанії часто посилаються на електричні приводні системи в своїх патентних заявках, тому відсутність цієї термінології інтригує.

VW раніше був зацікавлений в поверненні культового автобуса Samba, тому бренд нікого не здивував. Концепція ID.Buzz виглядала настільки ж сучасної, оскільки була заснована на тому ж електричному навантажувачі MEB, що і Volkswagen ID.4 2021 року.

Компанія навіть встановила електродвигун в оригінальний автобус T1 Samba, назвавши його концепцією e-BULLI. Хоча перспектива повністю електричного фургона виглядає досить привабливо і являє собою відкритий ринок для VW, компанія, ймовірно, вважає, що Samba може повернутися в модельний ряд.

Відроджена Samba, оснащена двигуном VW з турбонаддувом, могла б сподобатися трохи іншому автомобільному ринку, ніж електричний варіант. Однак потрібно чекати, так як незрозуміло, чи вийде щось з цієї заявки.

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти