В Україні різко подорожчав автогаз: назвали причину

Котирування ЗВГ на кордоні України, до яких прив’язані ціни більшості імпортних контрактів, різко зросли всупереч тенденціям ринку, повідомляє «Твоя МАШИНА ».

16 червня ціновий індекс Argus daf Ukraine піднявся до $ 520 / т, збільшившись на $ 22 / т. Максимальна ж значення зафіксовано на позначці $ 544 / т, що в перерахунку становить близько 22 600 грн / т. Це значення перевищує реальні ринкові ціни на 1000-1300 грн / т.

Пояснити таку динаміку за допомогою об’єктивних факторів не виходить. Значення котирувань можна пояснити реальними угодами на платформі Argus Open Markets. За такою ціною міг бути викуплений якийсь мінімальний обсяг. Також викликає підозру той факт, що імпортується 120-130 тис. Тонн щомісяця при угоді тільки на 100 тонн. Сформована ціна не відповідає попиту і пропозиції, тому є маніпулятивною.

У той же час можливе зростання середньої вартості скрапленого газу в подальшому. Пов’язано це буде з збільшенням цін на нафту і самого продукту на зовнішніх ринках. Однак в Україні ресурс в надлишку, також присутня висока конкуренція. Тому процес може бути загальмований.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти