Як внести техпаспорт в «Дію», якщо документи не «підтягнулися»

Документи водія, права і техпаспорт на авто, повинні автоматично відображатися в «Дія». Це програма електронних державних послуг. При цьому деякі власники авто так і не змогли побачити свій техпаспорт в додатку. Автолюбителі, які отримали документи раніше 2013-2014 років, зіткнулися з цією проблемою. Ці дані не з’явилися в державних серверах. Але оформленням документів можна зайнятися прямо в програмі.

Це повідомляє Михайло Федоров – віце-прем’єр-міністр і міністр цифровий трансформації України.

«У 2013-2014 році почали створювати електронний реєстр транспортних засобів. Тоді все центри МВС інтегрували в цю систему всі реєстри, які раніше вели в паперовому вигляді або в інших електронних системах. Але сталося величезна кількість помилок … Якщо даних про вашому авто немає в «Дія» то, це означає, що вашого автомобіля немає і в реєстрі. Тобто держава не бачить автомобіль, на якому ви їздите … Якщо щось трапиться з автомобілем, ви ніяк не доведете, що він у вас був », -раз’ясніл Михайло Альбертович.

Також М. Федоров додав, що відразу вносять в систему все нові техпаспорта.

«Щоб оформити техпаспорт в« Дія »все водія, чий техпаспорт не відображається в додатку, повинні пройти верифікацію», – радить міністр
Для верифікації потрібно:

· Авторизувати себе за допомогою BankID або e-підпис
· Зробити і вислати фото техпаспорта

«Верифікація має дуже високу конверсію. Приблизно 70 відсотків документів вносять до реєстру. А іншим 30 потрібно прийти особисто. Але ця цифра щодня зменшується », – стверджує міністр цифрових технологій України.
Більш того, в програмі «Дія» також можна замовити права і зареєструвати новий транспортний засіб.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти