Renault поверне на ринок легендарну модель у вигляді бюджетного електрокара

Глава франко-японського альянсу Renault – Nissan – Mitsubishi і генеральний директор групи Renault Luca de Meo підтвердив відродження масового французького автомобіля Renault 4 1961-1994 років.

За словами де Мео, легендарна модель повернеться на ринок у вигляді невеликого електричного кросовера під назвою 4ever EV. Модель буде базуватися на платформі CMF-BEV, розробленої спеціально для компактних автомобілів. Зовнішність кросовера буде розробленa в стилі, який Renault називає “ретро-сучасним”.

4ever EV буде першим електричним автомобілем марки з новими акумуляторами, розробленими альянсом. Кажуть, що вони зменшують вартість електричних моделей на третину, роблячи їх дійсно масовими. Renault планує випустити 10 нових електромоделей до 2025 року. Три з яких- це 4 EV, Renault 5 і MeganE. Вони вийдуть на ринок до 2024 року, замінивши Zoe на конвеєрі. До 2030 року Renault планує збільшити продажі електромобілів до 90%.

Також хотілося б відзначити що Renault 4 – це перший передньопривідний автомобіль французької марки. Загалом, з 1961 по 1994 рік, компанія випустила понад 8000000 автомобілів цієї моделі.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти