В Україні дозволять розбавляти бензин: що потрібно знати водіям

У середу 30 червня Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект, який передбачає обов’язкове використання біопалива в Україні.

Документ під назвою “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язкового використання рідкого біопалива (біокомпонентів) в сфері транспорту” (№ 356-д від 05.11.2020). Має на меті реалізувати положення Директиви 2009/28 / Європейського Парламенту та Ради від 23 квітня 2009 року. Йдеться про поступовий перехід до енергії, що виробляється з поновлюваних джерел.

Документ визначає обов’язковий вміст рідкого біопалива (біокомпонентів) у всіх обсягах бензину з 1 травня 2022 не менше 5% з абсолютною похибкою ± 0,5%.

Не слід розбавляти тільки бензини з октановим числом 98 і вище, а також те, що поставляється для потреб Міністерства оборони, Державного резерву і для створення мінімальних запасів нафти і нафтопродуктів.

Багато автомобілістів скептично ставляться до біопалива. Однак бензин дає не харчовий спирт, а неочищений, з великою кількістю сивушних масел, зневоднений. Тобто це спеціальний технічний спирт.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти