Toyota готує доступну та компактну версію Land Cruiser

У світі позашляховиків увагу громадськості привернула нещодавня новина про плани Toyota випустити нову версію своєї іконічної моделі – Land Cruiser. Представивши новий позашляховик, компанія вирішила підійти до питання доступності та компактності цієї популярної лінійки, створивши бюджетніший варіант.

Спочатку передбачалося, що новий позашляховик отримає назву Land Hopper, але останні повідомлення з Японії спростовують цю інформацію. За новими даними, Toyota подала заявку на реєстрацію товарного знаку Land Cruiser FJ і, швидше за все, це ім’я буде використано для нової моделі. Таким чином, можна припустити, що саме вона стане найдоступнішою версією Land Cruiser.

Назва ” Land Cruiser FJ ” також є відсиланням до позашляховика FJ Cruiser, який нещодавно був знятий з виробництва. Тим не менш, новий Land Cruiser FJ буде компактнішим і відрізнятиметься як за розмірами, так і адаптацією для бездоріжжя. Передбачається, що габарити цієї моделі будуть зіставні з Toyota Corolla Cross, але з пропорціями, які спроектовані для бездорожньої їзди.

Інформація про платформу для нового Land Cruiser FJ поки що неоднозначна. Розглядаються два варіанти – рамне шасі або конструкція кузова, що несе. Щодо двигунів, планується включити в лінійку кілька варіантів силових установок, включаючи гібридні агрегати, аналогічні тим, якими комплектуються RAV4 і Prius.

Поки не встановлено дату офіційного випуску, але новий Toyota Land Cruiser FJ очікується на ринку в найближчі кілька років. Цей крок дозволить розширити асортимент Toyota і запропонувати покупцям доступнішу версію легендарного позашляховика, який завжди залишався в центрі уваги автолюбителів по всьому світу.

Джерело MMR
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти