В Україні помітили найдешевший електричний кросовер: фото

На українських дорогах з’явився компактний електричний кросовер, що є не тільки бюджетним варіантом для любителів екологічної їзди, але й одним із найдоступніших на ринку. Йдеться про модель Donfgeng EX1, яку журналістам видання Autocentre вдалося побачити на вулицях столиці.

Цей електромобіль має довжину 3722 мм та позиціонується як кросовер. Він побудований на модульній платформі Renault CMF-A, будучи, власне, «двійником» для Renault City K-2E і Dacia Spring. Виробництво цих автомобілів здійснюється в Китаї на спільному підприємстві Renault-Dongfeng.

Donfgeng EX1 оснащується електромотором потужністю 33 кВт і моментом, що крутить, 125 Нм. Місткість літій-іонних батарей становить 26,8 кВт•год, що забезпечує пробіг до 230 км у циклі WLPT. Цього цілком достатньо для повсякденних поїздок містом. Заряджання батарей займає від 4 до 8 годин, залежно від потужності зарядного пристрою (3,7 або 6,6 кВт).

Вага автомобіля у спорядженому стані становить 921 кг, а повна вага – 1240 кг. Максимальна швидкість – 105 км/год, а розгін до 100 км/год – 12,1 секунди. За перші 6 секунд автомобіль сягає 50 км/год. Об’єм багажника – 300 л, але при складанні задніх сидінь він збільшується до 1107 л.

У базовій комплектації Donfgeng EX1 включені система ABS, кондиціонер, парк-тронік, електросклопідйомники, датчики дощу та світла, а також акустична система. Більш просунуті версії пропонують дві подушки безпеки та мультимедійну систему з великим сенсорним екраном. Ціна на новий Donfgeng EX1 в Україні починається лише з 12 500 доларів та може досягати 15 500 доларів залежно від комплектації.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти