Росіяни представили “імпортозаміщений” електрокар-посміховисько із потворним дизайном: фото

Російська автомобільна індустрія представила свій новий компактний міський електромобіль Amber, але його дизайн спричинив неоднозначні реакції. Цей двомісний автомобіль розроблений для використання в службах доставки та каршерингу, але навіть для цих цілей виглядає жахливо.

Amber збиратиметься на підприємстві “Автотор” у Калінінграді, де раніше проводилися BMW, Hyundai та Kia до введення санкцій проти Росії. При цьому до своїх попередників російський електрокар навіть близько не дотягує. Особливо це стосується безглуздого та незбалансованого екстер’єру новинки з її високим капотом та боковинами, маленькими круглими фарами та обмеженою площею скління. Також помітні підніжки, які компенсують високу підлогу в салоні. Деякі елементи кузова здаються запозиченими у Lada Vesta.

Поки що інформації про новий автомобіль залишається небагато. Amber є двомісною міською моделлю класу L7, призначеною для служб каршерингу та доставки. Фактично, це квадроцикл з дахом, схожий на Citroen Ami, який був представлений у тесті Focus. Каркас Amber виготовлений із алюмінієвих труб, а кузовні панелі – із пластику.

Творці обіцяють, що 94% силової установки автомобіля будуть локалізовані в Росії, але поки не розголошують інформацію про виробника електромотора та акумуляторної батареї. Швидше за все, як це було з іншими «імпортозаміщеними» моделями, більшість комплектуючих поставлятиметься з Китаю, а РФ лише переклеять шильдики.

Планується випускати до 50 тисяч Amber на рік, але в 2024 планується випустити всього п’ять автомобілів.

Джерело Focus
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти