Volkswagen показав перші зображення Golf зі штучним інтелектом ChatGPT: фото

Німецький автомобільний концерн Volkswagen анонсував цікавий проект, який має намір показати на цифровій виставці CES 2024, яка проходитиме у Лас-Вегасі з 9 по 12 січня. Йдеться про інтеграцію чата-бота ChatGPT на основі штучного інтелекту у фірмовий голосовий помічник IDA. У компанії вже частково показали новий Golf, оснащений інноваційною технологією.

У Volkswagen стверджують, що з часом ІІ будуть оснащені всі автомобілі, які використовують IDA. Першими, крім Golf, оновлення отримають електрокар ID.7, ID.4, ID.5 і ID.3, а також нові версії Tiguan і Passat.

Автори проекту зазначають, що з інтеграцією ChatGPT голосовий помічник суттєво розширить свої можливості, які раніше обмежувалися управлінням мультимедіа, навігацією та кондиціонером. ІІ зможе підтримати бесіду з водієм, дати корисні рекомендації та знайти відповіді на складні питання.

Що ж до нового Golf 8.5, який використовувався для презентації, вона отримає також цікавий рестайлінг на честь 50-річчя популярної моделі. Екстер’єр автомобіля поки тримається в секреті, але на опублікованих знімках можна помітити появу додаткових декоративних елементів, включаючи логотип VW, що підсвічується, і горизонтальну світлодіодну смугу.

Моторна гама VW Golf 2024 збереже бензинові, дизельні та гібридні силові установки. Електрифікація моделі завершиться до 2028 року.

Джерело Volkswagen
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти