Названо автомобілі, які виготовляють в Україні на сьогоднішній день

Автомобільний портал Firstgear вирішив розібратися, які автомобілі збирають в Україні на сьогоднішній день, інформує Твоя МАШИНА.

Збірка буває декількох варіантів, великовузлова (збірка SKD) і дрібновузлова (збірка CKD). На сьогоднішній день, практично всі легкові автомобілі в Україні збираються за методом великовузлового складання.

Єврокар

Якщо говорити про конкретні моделі, на заводі «Єврокар» на Закарпатті освоїли процес дрібновузлового складання (CKD) ще в 2011-му році. Свого часу тут планувався повний цикл виробництва, але обсяги ринку і економічна ситуація в країні внесли корективи – на сьогоднішній день на заводі випускають автомобілі Skoda за методом великовузлового складання, включаючи нові Kodiaq і Karoq. Влітку 2020 го в ЗМІ з’явилася інформація про можливість випуску електромобілів Фольксваген, але поки що процес переговорів триває.

ЗАЗ

Запорізький автомобільний завод є одним з тих підприємств, де можлива повноцінна збірка авто повного циклу. Власне, в період автомобільного буму так і відбувалося. Таврія, Славута, Ланос, Сенс, Віда і інші машини збирали тут «з нуля». Невеликими партіями були випущені навіть Мерседеси! Але в кінці 2014 року фактично сталася зупинка заводу, і ось тільки в 2020-му році підприємство подало хоч якісь надії. Правда, ці «хоч якісь надії» обрадували далеко не всіх. А все тому, що на ЗАЗі налагодили великовузлове складання автомобілів групи Renault, в числі яких і російський бренд Lada. Крім моделей АвтоВАЗу, в Запоріжжі з 2020-го року випускають і кросовер Renault Arkana з машинокомплектів з РФ.

Богдан

На заводі «Богдан» в так звані славні часи випускали чи не весь модельний ряд Lada. Причому з часом дійшло до того, що тут випускали Лади під брендом «Bogdan». Крім того, в Луцьку виробляли автомобілі Hyundai і JAC. Зараз – тільки комерційний транспорт.

КрАСЗ

У Кременчуці, як і на «Богдані» випускали легковики різних марок, але головним чином виробництво було побудовано на випуску УАЗів, ВАЗів, Газелей і ін. З часом «підтягнулися» і корейці з китайцями (Geely, Great Wall і SsangYong). Сьогодні завод випускає переважно вантажну і агротехніку.

КрАЗ

На початку 2000-х підприємство випускали фургони Iveco. На сьогоднішній день практично всі потужності підприємства спрямовані на армійську техніку.

Автомобілі українського виробництва

Якщо резюмувати, до 2020-го року в Україні не залишилося жодного легкового автомобіля вітчизняного виробництва з українською «родовою». Мабуть, єдиним приємним винятком є ​​всюдихід Sherp, правда, і він перестав бути суто українським витвором, адже модифікації для експорту дійсно мають шильдик «Made in Ukraine», але насправді це російсько-український продукт – “Шерп” був створений на основі всюдихода , розробленого петербурзьким інженером-винахідником Олексієм Гарагашьяном.

Читайте також: АвтоЗАЗ скоротив випуск легковиків: стало відомо, скільки автомобілів випустив завод

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти