Бронеавтомобілі “Вовкодав” уже в руках українських військових

Незабаром Великобританія доставить в Україну 120 одиниць броньованих машин, з яких 80 – це Mastiff, Husky і Wolfhound.

Wolfhound (з англ. – “Вовкодав”) – це шестиколісний вантажний варіант бронетранспортера Mastiff, який є британським варіантом південноафриканського Cougar.

Ця важка броньована вантажівка входить до групи тактичних засобів підтримки (TSV) разом з Husky та Coyote. Вони використовуються для супроводу патрулів на лінії фронту та перевезення основних бойових запасів. Також може використовуватись як тягач для різної зброї.

Передані Україні Wolfhound озброєні великокаліберними кулеметами Browning M2 калібру 12,7 мм.

Захищена патрульна машина Mastiff (6х6) є різновидом MRAP Cougar HE, адаптованим до вимог британської армії. Вона призначена для перевезення піхоти. Спроектована для захисту від стрілецької зброї, наземних мін та саморобних вибухових пристроїв.

Машина здатна перевозити вісім військовослужбовців та два члени екіпажу. Mastiff має максимальну швидкість 90 км/год, може бути озброєний кулеметами від 7,62 мм до 12,7 мм або 40 мм автоматичним гранатометом.

Husky – це спеціальна машина для виявлення вибухонебезпечних предметів та розмінування. Вона розроблена таким чином, щоб у разі вибуху руйнувалися змінні компоненти, а кабіна залишалася неушкодженою.

Інші 40 машин – це засоби для бойової розвідки, включаючи Spartan, а також машини швидкої допомоги Samaritan, броньовані командні машини Sultan та броньовані евакуаційні машини Samson.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти