Бронемашина Wolfhound в Україні: ціна, фото, характеристики

Нещодавно Україна отримала чергову партію бронемашин, серед яких помітили унікальний автомобіль Wolfhaund.

Бронемашини Wolfhound, які передали українським військовим, мають на озброєнні великокаліберні кулемети Browning M2 калібру 12,7-мм. Ці броньовані машини ідеально підходять для перевезення особового складу, доставки боєприпасів та інших вантажів у безпосередній близькості до лінії фронту.

Wolfhound є британською версією шестиколісного броньовика Couguar HE. Даний бронеавтомобіль був доопрацьований британською компанією NP Aerospace, яка доустановила на нього свою електроніку та нову броню.

З озброєння на автомобіль ставилися кулемет 7,62-мм, 12,7 мм або 40-мм гранатомет. Водночас, на важкий бронеавтомобіль можна встановити повноцінний бойовий модуль з легкою гарматою та ПТРК. З додаткового захисту на автомобілях Wolfhound також є спеціальна кумулятивна сітка, яка дозволяє захистити корпус від кумулятивних боєприпасів.

Якщо подивитися на бронемашини Wolfhound і Mastiff, то спереду може скластися враження, що це те саме авто, але це не зовсім так. Ці автомобілі дійсно практично ідентичні в плані захисту та озброєння, якщо дивитися на них спереду, а ось ззаду вони мають серйозні відмінності. Якщо бронемашини Mastiff мають повністю броньований кузов типу фургон, то бронемашин Wolfhound позаду має особливу відкриту платформу, що робить його більш багатоцільовим автомобілем.

Цінник безпосередньо на бронеавтомобіль Wolfhound знайти у відкритому доступі не вдалося, оскільки автомобіль є досить специфічним. Водночас є дані про орієнтовну вартість Couguar HE яка становить від 650 до 750 тисяч доларів.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти