У Німеччині представили БМП майбутнього KF41 Lynx

Нещодавно у Греції стартували випробування нової бойової машини піхоти від німецького концерну Rheinmetall. Йдеться про KF41, який привезли для випробувань на запит грецьких військових. Після випробувань, якщо всі домовленості будуть досягнуті, концерн Rheinmetall може дозволити локалізацію машин у Греції із залученням місцевої промисловості.

На розробку KF41 у Rheinmetall пішло 5 років. Нова концепція концерну передбачає створення сімейства бронетехніки, що складається з модуля шасі та комплектів змінного обладнання, що зробить цю техніку максимально універсальною. Таким чином, базову версію можна буде налаштувати як бойову машину піхоти, бронетранспортер, командирську машину або як санітарний автомобіль. На озброєнні БМП є вежа LANCE з гарматою калібру 30 або 35-мм і ПТРК.

При створенні бронетехніки використовувалися лише найсучасніші технології у вигляді модульної броні та активних систем захисту. Подібний підхід має зменшити витрати на утримання БМП, а також збільшити можливості модернізації БМП відповідно до вимог сучасного світу.

Нова БМП може вмістити 3 членів екіпажу та дев’ять осіб десанту. Захист бронетехніки здатний витримати стрілецьку зброю, підрив на мінах та саморобних боєприпасах, а також касетні боєприпаси та керовані ракети.

У рух автомобіль приводить двигун Liebherr потужністю 850 кВт (1140 к.с.) та трансмісія Renk, яка дозволяє розвивати максимальну швидкість 70 км/год. Максимальний запас ходу становить трохи більше ніж 500 км.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти