В Україні помітили новий варіант БТР Kirpi: відео та особливості

Українські Збройні Сили користуються виготовленими в Туреччині БТР Kirpi, які приїхали в Україну у серпні, у новому варіанті: з бойовими модулями румунського виробництва.

Це стало відомо, після опублікованого відео на порталі Ukraine Weapons Tracker.

В Румунії на БТР Kirpi додатково встановили дистанційні керовані бойові модулі Pro Optica ANUBIS RCWS з гідростабілізацією на дві осі й здатністю містити кулемет калібру 7,62 або 12,7 мм.

Бойовий модуль має тепловізор, камеру відеоспостереження CDD, автоматичну систему управління вогнем і лазерний далекомір. Уночі він може виявляти мету до 6 км для автомобіля й до 3 км для людини, і вже на третині від відстані здатний ідентифікувати об’єкт.

БТР Kirpi – машина класу MRAP для мінного захисту – виробляється компанією ВМС у Туреччині. Спочатку Україні передали 50 одиниць техніки, а потім очікувалося ще 150 таких БТР, головне завдання яких полягає безпечно перевозити людей. Kirpi також оснащені амортизацією сидінь, системою GPS, автоматичною системою гасіння пожежі, куленепробивними вікнами та захищеним місцем для навідника з можливістю оберту на 360 градусів.

Вага БТР Kirpi, що в перекладі означає “їжак”, становить 18 тонн і витримує 2 тонни корисного вантажу.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти