Унікальний БТР “Отаман” помітили на фронті

Починаючи з 2014 року, в Україні було створено значну кількість цікавої та унікальної військової техніки, але багато з них не були випущені в серію. Один з таких цікавих прикладів є бронеавтомобіль “Отаман”, який був створений майстрами з Державного підприємства “Житомирський бронетанковий завод” у 2015 році, повідомляє “Мілітарний”.

Бронемашина «Отаман» з комплектом броньованих модулів швидкого монтування «Овод» на передовій. Кадри з відео TikTok

Протягом певного часу бронеавтомобіль був забутий, але недавно в мережі з’явилося відео, на якому цей БТР був показаний у дії на передовій в 2023 році. Спочатку “Отаман” був задуманий як легкоброньований автомобіль для перевезення піхоти. Він був збудований на базі шасі ГАЗ-66, до якого були встановлені броньовані модулі швидкого монтажу “Овід”. Встановлення броні на підготовлене шасі займало близько 35-40 хвилин.

З урахуванням особливостей шасі, “Отаман” отримав безкапотну конфігурацію, де кабіна розташована з переднього боку, а середня та задня частини можуть служити для перевезення десанту. Екіпаж автомобіля складається з двох осіб. Незважаючи на свою унікальність, бронеавтомобіль “Отаман”, який був створений у єдиному екземплярі, допомагає українській армії захищати свою територію.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти