На якому бронеавтомобілі їздить Валерій Залужний

Нещодавно Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал Валерій Залужний, відвідав українських військових у Запорізькій області. Під час свого візиту він користувався цікавою технікою – командно-штабною машиною на базі канадського броньовика Senator. За інформацією військового видання “Мілітарний”, ці бронемашини зараз використовуються в групах військ “Хортиця” та “Таврія”.

Канадська компанія Roshel Defence Solutions займається виготовленням цих машин і має контракт на постачання бронетранспортерів до України. Кузов моделі Senator виготовлений зі сталі, а скло може витримати вогонь великокаліберної зброї. Крім того, цей бронетранспортер має захист від гранат та мін знизу.

Командно-штабна версія Senator забезпечує надійний зв’язок для командування армією як під час руху, так і в стаціонарному положенні. За даними незалежних видань, Україна отримала близько 550 нових бронетранспортерів Senator. Крім того, до кінця 2023 року компанія має плани поставити близько 1000 таких бронетранспортерів.

Протягом останнього року компанія також розробила модифікацію під назвою Senator MRAP, яка забезпечує екіпаж захист від куль калібру 7,62 × 39 мм на відстані 30 метрів зі швидкістю 695 м/с. Крім того, оновлена версія бронетранспортера має здатність витримувати підрив вибухових пристроїв масою 6 кілограмів під днищем або під будь-яким з коліс автомобіля.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти