Українські бронемашини викликали захоплення у іноземних військових

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, оцінити вітчизняну техніку іноземці мали змогу в рамках навчально-тренувальної місії операції UNIFIER.

Військовослужбовці Збройних сил Канади високо оцінили вогневі якості українських сучасних бронемашин, їх можливості пересуватись місцевістю. Вітчизняні «Козаки», «Дозори» та БТР-3ДА канадські військові змогли побачити під час тактичних бригадних навчань за програмою «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна» (95 JMTG-U 2019) та рамках навчально-тренувальної місії операції UNIFIER (яка є місією Збройних Сил Канади для підтримки сил безпеки в Україні – прим. ДЕ), що у декілька етапів проходили останнього місяця, повідомляє SpecMachinery.com.ua з посиланням на Defense Express.

«На нинішніх навчаннях я вперше побачив ці бойові машини українського виробництва, — сказав лейтенант Канадських Збройних Сил Мартін Вікс. – Вони викликають захоплення і щодо вогневого ураження, і щодо можливостей пересуватись місцевістю. Це потужна і сучасна техніка. Вона за певними характеристиками перевершує багато іноземних зразків».

БТР-3ДА серійно виробляється на «Київському бронетанковому заводі», що входить до складу ДК «Укроборонпром», та на постійній основі постачається до українського війська, зокрема у 95-у окрему десантно-штурмову бригаду Збройних Сил України.

Крім того, на озброєнні бригади стоять вітчизняні бронемашини виробництва НВО «Практика» «Козак-2», також «Дозор-Б», який був розроблений ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова» та виготовляється на ДП «Львівський бронетанковий завод».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти