САУ «Богдана» на шасі КрАЗ засвітилася на нових фото

Багато хто пам’ятає перспективну самохідну артилерійську установку «Богдана» 2С22 на шасі КрАЗ-6322 (6х6) з двухрядною бронекабіною, яка вперше з’явилася на публіці під час військового параду в Києві з нагоди 27-ї річниці Незалежності України. На якому ж етапі знаходиться цей проект і де сьогодні ця машина?

Світло на це питання на днях пролив народний депутат Роман Костенко, який опублікував нові фотографії САУ «Богдана», зроблені в цеху Краматорського заводу важкого верстатобудування. Відзначимо, що саме на цьому підприємстві виготовили стовбур «натовського» калібру 155 мм. Важливо, що САУ побудована на 100% з вітчизняних комплектуючих.

На даний момент «Богдана» очікує закінчення державних випробувань. Із знаряддя бойовими снарядами ще не стріляли, поки тільки інертними – вони показали непоганий результат. На думку депутата, по завершенню держвипробувань у САУ є непогана перспектива щодо прийняття на озброєння в Україні, а також по експортних поставках.

Як заявлялося раніше, «Богдана» має систему автоматичного заряджання, яка забезпечує скорострільність до 6 пострілів в хвилину. Дальність пострілу за технічним завданням – від 40 до 50 км, в залежності від типу снаряда.

Читайте також: Хто насправді поставляє запчастини на ЗАЗ для українських Lada

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти