В Україні почали масово штрафувати водіїв за поширене порушення

Згідно з правилами дорожнього руху, велосипедна смуга призначена для руху велосипедистів, а не для паркування автомобілів, повідомляє auto.bigmir.net.

Через бездоглядних порушників, велосипедистам стає дуже складно просуватися по місту без проблем. Деякі водії в Києві завжди відзначалися здатністю обирати неправильні місця для паркування. Останнім часом в столиці з’явилася серйозна проблема – масове паркування автомобілів на велосипедній смузі. Нажаль, через незнання правил та безвідповідальність на дорозі, водії отримують штрафи за неправильне паркування.

patrol.police.gov.ua

Патрульна поліція нагадала, що відповідно до Правил дорожнього руху, велосипедна доріжка – це окрема доріжка з покриттям, розташована поза проїзною частиною вулиці або дороги, призначена для руху велосипедів. Крім того, велосипедисти можуть також рухатися по велосмузі, яка може бути розташована всередині проїжджої частини.

Поліція зазначає, що вони намагаються реагувати максимально швидко на всі порушення, пов’язані з паркуванням на велосипедних доріжках та велосмугах. За перешкоджання руху велосипедистів, водіїв може чекати профілактична бесіда, а якщо це не допомагає, то адміністративна відповідальність (штраф).

Патрульні знову звертаються до водіїв і закликають їх дотримуватися правил дорожнього руху, щоб рух по українських дорогах став більш комфортним і безпечним. Також варто зазначити, що якщо водій залишив свій автомобіль на велосипедній доріжці, його можуть евакуювати і доставити на штрафмайданчик.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти