Білий дим із вихлопної труби: про які несправності він може сигналізувати

Більшість водіїв знають, що вихлоп автомобіля при нормальній роботі всіх систем практично безбарвний, але якщо ви помітили якісь відхилення, то це привід турбуватися. Сьогодні розберемося, через що з вихлопної труби може йти білий дим.

Погодні умови

Колір газів з вихлопної труби змінюється в холодну погоду через водяну пару, яка конденсується при прогріванні двигуна. При температурі повітря нижче -10 ° C вихлоп біліє навіть у добре прогрітого двигуна. Експерти звертають увагу, що турбуватися в такій ситуації не слід.

Випаровування охолодної рідини

Буває, що через пробиту прокладку між головкою і блоком циліндрів охолоджуюча рідина потрапляє в камеру згоряння двигуна і починає випаровуватися, видаючи білий вихлоп. Її рівень при цьому знижується, а обороти двигуна починають плавати в нижньому діапазоні.

Щоб перевірити, чи не потрапляє в камеру згоряння антифриз, потрібно взяти аркуш паперу і прикласти його до вихлопної труби при прогрітому двигуні на 15 с, не повністю перекриваючи вихлоп. Якщо папір став маслянистим – можливий витік охолоджуючої рідини.

Забитий повітряний фільтр

Іноді причиною білого диму із вихлопної труби стає забитий повітряний фільтр. Якщо їх вчасно не міняти, з ладу можуть вийти свічки запалювання. Згодом почне погано працювати вся електроніка двигуна, яка вимагатиме дорогого ремонту автомобіля.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти