Водіям розповіли, що робити, якщо залило свічки запалювання авто та неможливо завести машину

Найчастіше завести автомобіль у мороз буває не так просто. Причин може бути багато, і одна з них – це неполадки зі свічками запалювання, передає «Твоя МАШИНА».

Якщо свічки виявилися залитими, то просушити їх можна декількома способами. Для початку свічки необхідно вийняти за допомогою ключа свічки і ретельно висушити. Потім двигун потрібно прокрутити стартером протягом 10 секунд, після чого свічки можна повернути на місце і знову запустити мотор.

Деякі водії продувають циліндри, тоді свічки можна не викручувати. Щоб продути циліндри на моторі з інжектором, необхідно вичавити педаль газу до упору, а потім прокрутити коленвал на 10 секунд і відпустити педаль. Іноді такий спосіб допомагає завести машину.

Якщо це не допомогло, продувку потрібно виконати вручну. Для цього свічки потрібно викрутити та очистити від нагару спеціальною щіткою з металевою щетиною (але можна обійтися і зубною). Свічки висушуються побутовим або будівельним феном, потім їх треба прожарити на газовому пальнику і витримати в духовці. Після цього слід оглянути проміжок між електродами, і потім свічки можна повернути на місце.

Але це можна не робити, якщо є новий комплект свічок. Тоді досить легко змінити їх. Справа в тому, що при чищенні та прожарюванні експлуатаційний ресурс свічок стрімко скорочується, відбувається порушення зазорів, і виникають проблеми з елементами. Тому вигідніше придбати нові свічки.

Якщо нові свічки все одно заливають, то причина криється в іншому. Рекомендується провести комплексну діагностику силового агрегату, системи запалення, форсунок, котушки запалення, датчика Холла та інших важливих вузлів, які відповідають за коректний запуск двигуна.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти