Автобус Судного дня: на чому евакуюють поранених українських військових

На фронті зараз можна побачити дуже багато різноманітної техніки, але автобус, який повністю броньований, може здивувати практично кожного.

За час війни в Україну регулярно везуть різноманітну техніку. Цього разу волонтери з Румунії відправили в Україну спеціальний медичний автобус. Транспортний засіб додатково вирішили доопрацювати та зробити більш придатними для використання в умовах фронту. Тому автобус обзавівся сітками та бронеплитами, які мають захистити екіпаж та поранених під час евакуації з передка.

Збір коштів та купівлю спеціального автобуса організував румунський активіст і волонтер Раду Хосса. Гроші на придбання автобуса скидали жителі Румунії, Іспанії та Польщі. При цьому свої вклади робили не лише іноземці, а й українці, які тимчасово мешкають в інших країнах. Першим ідею броньованого автобуса озвучив медик із позивним “Ангел”.

Ще під час окупації Чернігівської області він зміг власним автомобілем врятувати 550 місцевих жителів. Проект бронеавтобуса присвятили загиблому воїну Олегу Губалю. Бронювання спецавтобуса зробили за допомогою листів Swebor Armor 600. Лобове скло та фари також захистили, але тільки сіткою, щоб у водія залишався гарний огляд.

Для того, щоб автобус не дуже був помітним, його пофарбували в зелений матовий колір, який практично неможливо помітити в зоні проведення бойових дій. Попри бронювання, в автобуса залишилися функціональними три двері. Усередині автобуса розташувався справжній госпіталь з автономним харчуванням, кондиціонерами та навіть міні-операційною.

В даний момент цей автобус працює на одній із найнапруженіших ділянок фронту – неподалік Бахмута. Пізніше до цього автобуса було закуплено ще кілька машин і тепер евакуаційний парк складається із 5 авто. Кожен із цих автомобілів броньований і готовий до підкорення бездоріжжя.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти