Кросовер Volkswagen Taigo: євроверсія SUV-купе Nivus

Субкомпактний кросовер Фольксваген Нівус вже більше року успішно продається в Північній Америці. Тепер авто виходить на європейський ринок, дещо зміненим та під іншою назвою. Легендарний німецький бренд VW, не зраджуючи традиції називати всі легкові моделі з ДВС для Європи на літеру «Т», обрав для свого нового дітища ім’я Taigo.
На сьогодні «ТВОЯ МАШИНА» вже бачила фото Taigo, дещо знає про цей компактний елегантний автомобіль і готова поділитися інформацією з читачами.

Технічний бік питання

Розробка автомобіля здійснювалась на платформі MQB-A0 із напівнезалежною задньою підвіскою. На аналогічній платформі випущені такі популярні автомобілі як Polo, T-Cross і T-Roc. Найближчим «родичем» Тайго зазивають Ти-кросс: обидві машини мають східну колісну базу й ширину, при цьому довжина Тайго дещо більша, ніж T-Cross, а висота, навпаки, менша. Таким чином повноцінний кросовер Volkswagen модифікувався у злегка піднятий хетчбек на п’ять дверей.
Найбільш цікавими є наступні характеристики марки:

  • тільки передній привід;
  • два бензинових двигуни різної потужності. Чи буде випущена версія з електроприводом – наразі історія замовчує;
  • три коробки передач: механічні на 5 або 6 ступенів і автомат.

Заглянемо до салону

З точки зору внутрішнього оснащення нова машина не додала до модельного ряду SUV визначних нововведень. Начинка в базовій комплектації майже повністю скопійована з Поло: цифрова панель приладів, медіа Discover Pro, сенсорний клімат-контроль, бездротова зарядка для телефону.
В автомобілі є опція квазіавтопілоту, Bluetooth, а також спільна подушка безпеки між передніми кріслами.
Вироблятись нова модель буде на автозаводі Фольксваген в Іспанії, а продаж перших екземплярів стартує в Британії вже в першій половині 2022 року. Передбачається, що ціна машини не перевищить 20 тисяч євро. Прогнозуємо, що завдяки такій ціні Тайго, з’явившись в Україні, знайде багато фанатів серед наших співвітчизників.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти