В Україну можуть хлинути вживані автомобілі з Європи

Після легкової ЄС електрифікації підлягає весь комерційний транспорт, тобто старі вантажівки, автобуси і фургони з ДВС з Європи можуть відправитися в Україну, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Європа давно усвідомила необхідність перевести всю комерційну техніку з палива на електрику.

Середній вік вантажівок становить 13 років, фургонів – 11,6 років, а автобусів – 11,7 років. Більше 90% цих машин оснащено дизельними двигунами. Якщо подивитися на чисельність такої техніки, то дані вражають: вантажівок налічується 6,2 млн., Фургонів – 28 млн. машин.

Однак в Європі, згідно з новою програмою, з 2025 року нова зареєстрована комерційна техніка повинна мати на 15% менше викидів, а з 2030 року – на 30%. Зараз транспорт є причиною четвертої частки від всіх викидів вуглекислого газу в ЄС, і люди серйозно стурбовані екологічною обстановкою. Так чи інакше, Ford, Renault, Peugeot, Citroen, Opel, Volkswagen, Hyundai, Volvo, Scania активно вносять свій внесок в електрифікацію транспорту.

«Автоконсалтинг» вважає, що списана комерційна техніка почне надходити з Європи в Україну приблизно через 3 роки, коли масова електрифікація почнеться в Німеччині (до 2023 року країна буде тільки тестувати електромобілі на дорогах загального користування). В Україні, швидше за все, до такого напливу старої техніки поставляться позитивно. Вже давно у владних кулуарах йде постійне лобіювання зниження еконорм в Україні для комерційного транспорту до рівня Євро-2.

Читайте також: Названо топ-10 авто з невеликою витратою палива

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти