8 речей, без яких ваша машина не “доживе” до кінця зими

По-справжньому сувора зима ще чекає нас попереду. Ваш автомобіль навряд чи впорається з суворими погодними умовами без цих 8 речей. Переконайтеся в тому, що ви по-справжньому готові до морозів, прочитавши цю статтю ТМ.

Шини

Найперше, що потрібно зробити – це замінити шини на зимові. Повний привід, безумовно, допомагає при прискоренні, але він навряд чи зможе допомогти вам вибратися зі снігового замету або утримати автомобіль від заносу. Якщо вам шкода витрачати гроші на нові колеса, то придбайте б/у шини.

Акумулятор

Акумулятор – це річ, яка виходить з ладу при перших же серйозних (і не дуже) морозах, якщо термін його служби підійшов до кінця. У холодну погоду заряд батареї істотно знижується, і це може вплинути на запуск автомобіля з ранку. Швидше за все, останнє, чого ви хочете – це застрягти десь на морозі з машиною, яка відмовляється заводитися. Тому акумулятор варто перевірити в першу чергу.

Антифриз

Антифриз, який також відомий як «незамерзайка», необхідний кожній машині в зимовий час. Якщо його не буде достатньо, то двигун може просто замерзнути. Обов’язково перевірте рівень рідини під капотом і, якщо це необхідно, долийте.

Фари

У зимові місяці дні стають набагато коротшими, а це значить, що тепер більшу частину доби ви змушені їздити по темряві. Переконайтеся заздалегідь в тому, що ваші фари знаходяться в належному стані і здатні як слід освітлювати шлях. Крім того, намагайтеся очищати сніг з фар перед кожною поїздкою, для того щоб вони світили яскравіше. Зимова погода часто таїть в собі багато небезпек, і ніколи не знаєш, коли в черговий раз почнеться сніжна заметіль.

Двірники

Термін служби автомобільних двірників – близько року. Взимку вони повинні бути в ідеальному стані, щоб зчищати з лобового скла сніг і бруд. Якщо ж ви виявите, що ваші двірники не справляються з цим завданням, то постарайтеся придбати більш ефективну модель.

Повний бак

Завжди тримайте взимку бак повним. Це не дасть воді намерзнути всередині паливного насоса і пошкодити його. Це також виручить вас в тій ситуації, якщо ви несподівано застрягнете десь. Адже взимку всередині машини без грубки доводиться дуже несолодко.

Рідина для омивача

Як і у випадку з паливом, у вашій машині завжди має бути достатня кількість омиваючої рідини. Ще краще буде, якщо ви почнете возити з собою запасну каністру. Сіль і пісок з доріг можуть потрапляти на лобове скло, обмежуючи видимість. Частіше використовуйте рідину для омивача для того, щоб поліпшити огляд.

Дефростер і клімат-контроль

Якщо у вашій машині є ці системи, то переконаєтеся, що вони працюють належним чином. Система клімат-контролю допоможе вам залишатися в теплі, а обігрівач заднього і переднього скла позбавлять вас від запотівання або обмерзання.

Чи готовий ваш автомобіль до випробувань морозами?

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти