Renault показала новий кросовер: гібрид Дастера і Прадо

Концерн Renault представив під маркою Dacia новий кросовер. Автомобіль отримав назву Bigster, він являє собою якийсь гібрид Dacia/Renault Duster і Toyota Land Cruiser Prado.

На даний момент Dacia Bigster знаходиться в статусі концепту, проте в майбутньому він стане серійною моделлю – станеться це в 2024 чи 2025 році. Швидше за все, Бігстер стане тим самим 7-місцевим кросовером Dacia, який в компанії анонсували ще кілька місяців тому.

Одночасно з цим цей кросовер буде найбільшим SUV марки: його довжина становить 4,6 метра, що на 28 см більше, ніж у вищезгаданого Дастера. У плані примітних деталей дизайну автомобіль отримав високий капот, м’язисті крила і короткі звіси. Швидше за все, товарний варіант буде виглядати простіше, але в цілому машина збереже свій вигляд, який дійсно має схожість з японським Прадо.

Базою для Dacia Bigster послужить платформа CMF-B, на якій базуються, наприклад, нові Logan і Sandero (третього покоління). У моторну гамму новинки увійдуть бензинова версія з ГБО (LPG) і гібридна установка (E-Tech).

До слова, в найближчі роки Renault збирається провести реорганізацію бренду Dacia. Марка повинна змінити логотип, а її імідж вийде на новий, більш високий рівень.

Читайте також: У мережі показали абсолютно нову «Таврію»: фото

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти