Jaguar Land Rover тестує безконтактні екрани

Британський автовиробник розробив новий безконтактний сенсорний екран для зменшення передачі бактерій і вірусів, в тому числі Covid-19.

Запатентована технологія «прогнозованого дотику» була розроблена спільно з інженерами Кембриджського університету. Вона використовує сенсори для прогнозування передбачуваної мети користувача на сенсорному екрані, щоб не доводилося фактично дотикатися до кнопок.

JLR заявляє, що інновація, яка є частиною проекту Destination Zero щодо поліпшення чистоти і безпеки транспортних засобів, також скорочує час використання сенсорного екрана водія до 50%, в тому числі, зменшуючи час, протягом якого водії відволікаються від дороги, і знижуючи ризик аварій.

На відміну від інших систем, заснованих на жестах, таких як ті, які зустрічаються в сучасних моделях Volkswagen Group, ця система здатна на більше, ніж просто гортання між екранами вліво і вправо.

За інформацією представників JLR, ця технологія може бути легко вбудована в існуючі сенсорні екрани. Однак про серійний випуск таких мультимедійних систем інформації поки немає.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти