Залаштунки комплексного сервісу: як обрати перевірений АЗК

Сьогодні перед українськими водіями широкий вибір сучасних автозаправних комплексів, де є все, що потрібно в дорозі. Від основного – можливості швидко заправити авто будь-яким пальним, залежно від типу двигуна, до низки додаткових послуг. Високий рівень сервісу, інноваційні пропозиції, смачна кава та їжа – все націлене на комфорт автолюбителів. Проте, часто водії обирають саме ту мережу з якою відбулась синергія. Вже з перших хвилин на комплексі приходить відчуття: тут про тебе дбають. До таких часто рахуєш кілометри, адже йдеться не лише про високу якість пального, а дещо глобальніше – цілковиту довіру.

Нещодавно у журналістів видання “Автоцентр” з’явилася можливість зазирнути «за лаштунки» одного із найпопулярніших брендів на ринку – національної мережі АЗК UPG і спостерігати за стандартною перевіркою, яку проводив спеціальний інспектор з центрального офісу на одній із заправок.

Фото: пресофіс АЗК UPG

Іншими словами, журналісти видання побували на внутрішньому іспиті, який складає без попередження раз на квартал кожен комплекс UPG. Виявляється, в компанії регламентовано не лише те, що стосується європейських стандартів якості пального. Існує ще понад 250 точок контролю, кожна з яких – важливий елемент у функціонуванні одного злагодженого механізму. Перевірка відбувається за методом 360 градусів – від початку заїзду на заправку до усіх внутрішніх приміщень. Журналісти слідували крок за кроком за перевіряючим і дізналися, як побудована робота сучасних автозаправних комплексів. Це й стало основою циклу публікацій.

Фото: пресофіс АЗК UPG

То що ж відрізняє дійсно якісний та продуманий до дрібниць АЗК від просто хорошого та на що саме варто звернути увагу водіям, щоб обрати комплекс з яким вам завжди по дорозі?

Якість видно здалеку

Насправді, комфортний АЗК розпочинається не з паливної колонки, а ще у той момент, коли ви приймаєте рішення на нього звернути. Тобто зі стели – першого, що бачить водій ще під час активного руху трасою.

Фото: пресофіс АЗК UPG

Зверніть увагу, стели комплексів UPG розміщено так, що у вас завжди залишається можливість вчасно побачити заправку і безпечно на неї звернути. Бренд легко впізнати за корпоративними контрастними кольорами. Так само легко зчитується й асортимент пального та ціни на нього. Разом з цим, у екіпажу завжди залишається буфер часу, щоб безпечно змінити смугу руху і уповільнитись перед заїздом на територію.

В нічний час доби ви гарантовано не проїдете потрібну вам локацію, адже стела та сама АЗК добре, а головне – правильно освітлюються. Те, що на перший погляд здається вдалим креативом дизайнерів, насправді має свій функціонал. Фірмове освітлення заправки UPG – це також елемент організації безпечного перебування на об’єкті. Важливим є і той факт, що світлові прилади тут розраховані так, щоб не засліплювати водіїв.

Фото: пресофіс АЗК UPG

Продуманість у кожній деталі

Виявляється, в облаштуванні і оформленні сучасних автозаправних комплексів – принаймні, мережі UPG, коли ми вже зазирнули у її канони, все підпорядковано тому, щоб клієнту було зручно впізнавати і сприймати інформацію. Регламентується буквально усе.

Фото: пресофіс АЗК UPG

Продуманість відчувається ще до того, як клієнт зробив перший крок на майданчик заправного комплексу. Він ще знаходитися в авто, яке котиться територією АЗК, а вже знає: тут є усе, що потрібно, а кожна хвилина буде проведена із максимальним комфортом.

Коли мова йде про зручність – дрібниць не буває, адже саме з них розпочинається якісний сервіс на АЗК. Важливо усе: від коректного розміщення інформаційних табличок до наявності охайних килимків на вході до торгової зали.

Фото: пресофіс АЗК UPG

Тут думають про ваш настрій, з яким поїдете далі

Наприклад, для озеленення території UPG використано саме ті насадження, які не лише прикрашають її, а й освіжають у спекотний день. Постійно контролюється система поливу та предмети, призначені для гармонійної декорації території.

Фото: пресофіс АЗК UPG

Якась мить і ви вже смакуєте соковитим бургером на літній терасі комплексу, насолоджуючись затишком та прохолодою.

Фото: пресофіс АЗК UPG

На сучасному АЗК усе задумано так, щоб відвідувачі могли відпочити після напруженості на трасі та підзарядитися енергією. Тут милують око клумби і зелені газони, асфальт та бруківка – без жуйок та плям пального (їх миють буквально щоночі).

Фото: пресофіс АЗК UPG
Фото: пресофіс АЗК UPG
Заправники всі як один у фірмовому одязі (завжди чистому!) Фото: пресофіс АЗК UPG
Контролюється усе, від кришталевої чистоти скла на АЗК до рівня наповнення смітників. Фото: пресофіс АЗК UPG

Килимок біля дверей – не просто на місці, коли це необхідно у зв’язку із погодними умовами, а й має охайний вигляд…. У цей момент ми зазирнули через плече інспектора: у своєму списку навпроти рядка «Цілісність структури покриття та контурів вхідних килимків» він ставив максимальні два бали.

Фото: пресофіс АЗК UPG

Тут бережуть ваш час та думають про зручність

Інформаційні наклейки на паливороздавальних колонках і в приміщенні створюють легку і зрозумілу навігацію. Так ви не витрачаєте час на хаотичні пошуки потрібного вам сервісу – з легкістю можете, не звертаючись ні до кого, самостійно заправити авто, знайти касу, туалет чи місце для паління.

Фото: пресофіс АЗК UPG

До речі, існує немалий перелік наліпок, які обов’язково мають бути присутніми на конкретно визначеному фахівцями місці. Їхній зовнішній вигляд, як і вивісок та вказівників, також контролюється.

Фото: пресофіс АЗК UPG

Ви одразу помітите сезонний товар, адже на нього теж вкаже відповідна табличка. Палети перед входом на АЗК завжди заповнені достатньою кількістю товару, на кожному – цінник, причому, не вицвілий від літнього сонця, не вкритий пилом чи снігом.

Тут думають про вашу безпеку, адже вона – передусім

Допоміжні таблички зменшують зайві пересування людей та авто територією, а це, що не кажи, зменшує ймовірність ДТП. На фактор безпеки працюють також відбійники біля колонок і особлива бруківка замість асфальту – вона не лише не боїться пролитого пального, а й не така підступна під час ожеледиці взимку.

Максимально швидке усунення недоліків

Так, кожна з 250-ти точок контролю «важить» певну кількістю балів. Вимоги настільки суворі, що 100% потрібних балів під час несподіваних перевірок комплекси не набирають. Високим вважається результат порядку 95–98%, і він теж вражає, хоча і не є рідкісним. При тому що у більшості випадків недібрані 2–5% стривожений персонал добирає відразу, миттєво усуваючи недоліки – бо вони є як правило незначними.

Фото: пресофіс АЗК UPG

На усунення серйозних негараздів виділяється певний, обумовлений внутрішнім нормативом час. Потік клієнтів на UPG великий і споживача не можна змушувати терпіти незручності – наступного разу він просто поверне на заправку іншого бренду. Між іншим, конкуренція серед топових мереж АЗК в Україні дуже сувора, чим, до речі, пояснюється і багатий пакет послуг, і розкішний навіть за європейськими мірками вигляд комплексів.

Якість пального – фундамент бренду

Мабуть, знайдуться автомобілісти, які скажуть: мені байдуже ті килимки та наліпки, головне, щоб бензин був якісний і недорогий. Така спрощена позиція теж має право на життя. Хоча слід зазначити, що завдяки цілому комплексу масштабних заходів ціни в мережі UPG і так помірні. А щодо якості, картина ще простіша.

Ясно, що облаштування зазначеного порядку на АЗК – це чималі витрати. І для вдумливого споживача зрозуміло: зробивши настільки вагому інвестицію у, здавалося б, вторинні для автозаправки чинники, керівник бізнесу не буде економити на головному – якості пального як найважливішого товару. Адже зіпсувавши собі репутацію у головному для водіїв питанні, сенсу витрачатись на допоміжний сервіс вже не буде.

Фото: пресофіс АЗК UPG

Тобто навіть з прагматичної точки зору сервіс високого рівня і турботу про споживача слід розуміти як гарантію європейської якості пального в бензоколонках АЗК. Принаймні, на прикладі національної мережі UPG виходить саме так.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти