Як економити пальне

Постійне зростання цін на пальне в Україні передбачає помітне схуднення гаманця кожного власника автомобіля. Звичайно, що така обставина не влаштовує багатьох. Враховуючи те, що у більшості українців доходи бажають бути кращими, намір вберегти свої кошти від зайвих витрат є повністю зрозумілим. Тому, економія пального – це єдиний вихід, який їм залишається застосовувати. У ході пошуків ефективних методів для цього було впроваджено паливні картки. Який принцип їх дії, які ще є способи заощадити на харчуванні свого залізного коня, розглянемо в цій статті.

Картка замість готівки

Паливна картка – засіб безготівкового розрахунку за пальне на автозаправних станціях. Вона засвідчує користувача і кількість отриманого пального в АЗС.

Принцип дії паливної картки аналогічний банківській, з єдиною відмінністю: одиницею оплати у паливній картці крім грошових коштів можуть бути і літри. Щоб такий метод оплати пального був доступним, потрібно укласти угоду з постачальником і поповнити рахунок.

Можливість такого способу оплати за пальне має ряд переваг, одним з яких є економія витрат на його придбання. Фіксована ціна, сплачена на дату поповнення картки, дозволяє отримувати літри на суму оплати. Тому можливість подальшого підвищення цін не відіграє ролі на стан рахунку паливної картки до наступного його поповнення.

Зекономлений літр – заощаджена гривня

Економія бензину можлива навіть при необхідності постійно їздити на авто. Дотримуючись нескладних порад бувалих водіїв, можна зекономити споживання пального, а ще зберегти автівку неушкодженою:

  1. Вчасне проходження технічного огляду попередить не тільки створення аварійних ситуацій на дорозі, а й збільшення витрат пального.
  2. Якість пального впливає на внутрішній стан автомобіля. Тому в цьому випадку заощаджувати не варто. Адже ремонт транспортного засобу – діло не з дешевих. Краще купувати пальне хорошої якості, ніж вкладати кошти в покупку запчастин до автомобіля.
  3. Зайві кілограми в машині змушують її інтенсивніше споживати бензин. Якщо прибрати непотрібні речі, в автомобілі стане просторно, а паливний бак буде повільніше спустошуватись.
  4. Плавна їзда на максимальній передачі та мінімальній швидкості заощаджує використання бензину.
  5. Закриті вікна та вимкнений кондиціонер спроможні утримувати не тільки тепле повітря в машині, а і бензин у паливному баку. Без потреби не варто користуватися цими функціями. Крім надмірних витрат бензину, можна вберегтися ще й від протягів.
  6. Дбайливе ставлення до двигуна сприяє не лише довготривалій експлуатації автівки, а й економії використання палива. Не варто залишати мотор в робочому стані без потреби, а заторів на дорогах краще уникати. Під час довгої поїздки буде менше використано бензину, ніж у виснажливих простоях.
  7. Коли двигун прогрівається занадто довго, бензин згорає даремно. Адже достатньо стрілці покажчика температури зрушитись з місця, як можна виїжджати в дорогу.
  8. Після гальмування завжди потрібно збільшувати швидкість, а разом з тим і витрати пального. Тому натискати на гальма та педаль газу потрібно якомога рідше.
  9. Без потреби ввімкнені фари і протитуманки, гучна музика лунає на велику відстань – все це пришвидшує використання пального.
  10. Транспорт, оснащений автоматичним методом управління, витрачає більше пального, ніж такий самий з простою механікою.

Справний технічний стан автомобіля – зменшення витрат пального

В пошуках методу для зменшення витрат пального на транспортному засобі багато хто забуває слідкувати за його технічним станом. Зношені мотор та шини нерідко стають причиною збільшення споживання пального, а ще й серйозних несправностей, які можуть коштувати не тільки грошей, але й чийогось здоров’я чи життя. Тому проведення діагностики знизить вірогідність транспортних пригод на дорозі, а ще заощадить витрати пального:

  • Повітряний фільтр. Потрібно міняти кожні 10 тис. км. Через забруднений фільтр датчик визначення повітряного потоку подає невірні команди. Встановлення нового фільтру допомагає знижувати витрати пального під час запуску мотора.
  • Свічки запалювання. Повинні бути замінені новими кожні 15 тис. км. Інакше пальне, яке не згоріло, виходить через вихлопну трубу. Таке може спостерігатися, коли з різних причин свічки не можуть запалити пальне з першої спроби. Тому, якщо двигун зразу не запускається, значить потрібно перевірити стан свічок і провести їм заміну.
  • Тиск у шинах. Як і у людини, повинен бути у нормі. Зниження його у колесах збільшує витрати пального. А занадто накачані шини навантажують систему підресорювання, що може закінчитись позаплановими витратами на ремонт, а самі колеса мають властивість розірватись з непередбачуваними наслідками.
  • Кут розвалу коліс. При зміщенні коліс мотор змушений інтенсивно працювати, щоб вони крутилися. Спеціалісти з обслуговування авто дають рекомендації регулювати кут розвалу два рази в рік, що дозволяє економити витрати.

Практичні рішення, як зекономити пальне

Дуже легкі та прості, але ефективні методи економії:

  • «Взути» транспорт в економні шини. Вони надійні та не так деформуються під вагою машини, як звичайні.
  • Утеплити мотор на зимовий період. Щоб його розігріти, потрібно витратити досить багато пального. В продажі є спеціальна ковдра для мотора, яка виготовлена з вогнетривкого матеріалу та сприяє збереженню тепла.

Заправка автомобіля з економією

Під час заправки транспорту на АЗС можна також зекономити:

  • В АЗС, які розташовані за межами міста, пальне дешевше.
  • Заправляти машину краще великими обсягами.
  • Коли на АЗС зливається пальне, в цистернах підіймається осад. Тому при появі паливозаправника на станції краще відкласти заправку автомобіля на наступний день або знайти іншу АЗС.

Знаючи багато способів, як економити на бензині, водій може вибрати найефективніші, що підходять для особливостей його автомобіля. Використовуючи хоча б декілька способів економії, можна спостерігати зниження витрат пального.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти