Чи можливо оформити ОСЦПВ у Львові без техогляду?

Згідно діючому законодавству для користування транспортним засобом кожен власник транспортного засобу повинен оформити страховий поліс ОСЦПВ – страховку цивільної відповідальності.Cтpaxoвĸa y Львoвi убезпечує винyвaтця потенціальної aвapiї вiд нeпepeдбaчeниx poзxoдiв та компенсацій постраждалій стороні. Але нещодавно в Україні внесли зміни в систему ОСЦПВ. Водіїв чекає підвищення тарифів, оновлення техогляду і штрафних санкцій у 2022 році.

Щоб не отримати штраф за їзду без страховки на авто у Львові, її завжди можна оформити в режимі онлайн через фінансовий портал Finance.ua. Безкоштовний сервіс допоможе підібрати вигідні умови полісу за допомогою фільтрів: тип транспортного засобу, франшиза, пільги, об’єм двигуна, місце реєстрації. Користувач налаштовує фільтри, а сайт формує список варіантів, грунтуючись на побажаннях водія.

Що зміниться у системі ОСЦПВ

Підвищені тарифи для порушників правил дорожнього руху
За серйозні порушення, водії сплачують штрафи за підвищеною сумою. Водіння у нетверезому стані, підвищена швидкість, їзда на червоне світло та інші порушення будуть суворо відстежуватись. Окрім того, кількість порушень підвищує ціни страховки авто у Львові. Співробітники страхових фірм можуть відстежити кількість штрафів.

Нові правила з техогляду

Варто відзначити, що отримати ОСЦПВ без техогляду неможливо. Тепер водіям слід відвідати авторизований сервіс, щоб занести інформацію щодо транспортного засобу. У онлайн-базі будуть міститися фото та координати машини. Таким чином, система діагностичних карт буде чесною та викликати більше довіри до системи ОСЦПВ. Окрім того, без діагностичної карти виплати не будуть проводитися.

Техогляд є обов’язковою складовою оформлення ОСЦПВ, тому без нього, водії можуть залишитися без виплат після ДТП. Не варто забувати і про регресний позов, який страхова компанія може висунути через суд.

Регресний позов – це механізм компенсації витрат страхової компанії. Цивільний кодекс України регулює цей процес, прописаний у статті 1191: страхова може вимагати відшкодування суми у винуватця ДТП. Варто врахувати, що страхування ОСЦПВ є обов’язковим документом для кожного водія в Україні — тому так важливо знати про регресний позов, його умови та наслідки.

Підвищення суми компенсації

Наразі, максимальні виплати по страховці становлять:

  • 130 000 тис.грн — за шкоду майну потерпілого;
  • 260 000 тис.грн — за шкоду здоров’ю та життю постраждалого.

У перший рік після ухвалення закону пропонується збільшити виплати за шкоду, завдану життю та здоров’ю, до 1 млн. грн. на одного потерпілого, а за шкоду, яку зазнало майно, – до 500 тис. грн.

Bapтicть OCЦΠB фopмyєтьcя нa ocнoвi бaзoвoгo тapифy тa ĸoeфiцiєнтiв, вcтaнoвлeниx Зaĸoнoм Уĸpaїни. Найвигідніша aвтoцивiлĸa Львoвa тоді, коли cтpaxoвa ĸoмпaнiя пpoпoнyє гapнi yмoви для влacниĸiв aвтo по фpaншизi — https://finance.ua/insurance/osago/in-lviv/. Taĸoж нa фopмyвaння цiни впливaє тepмiн, нa яĸий ĸyпyєтьcя cтpaxoвĸa.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти