Що робити, якщо в винуватця ДТП немає полісу?

Разом зі страховою компанією «Країна» розглянемо як діяти, якщо у винуватця поліс автоцивілки з франшизою або взагалі відсутній.

Кожен автолюбитель знає, що за законом, поліс автоцивілки (ОСЦПВ) обов’язковий для усіх транспортних засобів. Водій не має права керувати автомобілем, чи іншим транспортним засобом без цього полісу, так само як без прав або техпаспорту. В результаті відсутності полісу, водію загрожує штраф.

Що дає цей поліс?

Поліс «автоцивілки» захищає вас від непередбачених витрат у разі ДТП:
• Якщо ви стали винуватцем ДТП, ваша страхова компанія за вас відшкодує збиток майна і здоров’ю потерпілих у межах страхової суми.

• Якщо у разі ДТП ви є потерпілою стороною, збитки буде компенсувати страхова компанія винуватця, також у межах страхової суми.

• Якщо в аварії винні обидва водії, страхові компанії заплатять обом – зазвичай відшкодовують половину завданих збитків. У спірних випадках ступінь відповідальності кожного учасника ДТП і співвідношення виплат визначає суд.

Страхова сума покриття становить до 130 000 грн покриття збитку, завданого майну і до 260 000 грн покриття шкоди, заподіяної життю та здоров’ю. За даними МТСБУ, середній розмір виплати за шкоду майна становить 17 000 грн, а за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю – 25 000 грн.

Ми могли б відчувати себе повністю захищеними, та розберемо наступну статистику.

За даними Національної поліції, у 2020 році було зафіксовано 168 107 ДТП. З них найбільша кількість, а саме 105 539 з причини зіткнення.  Також, за даними МТСБУ у 2020 році всього було придбано 8,2 млн поліса автоцивілки, при загальній кількості зареєстрованих автомобілів в Україні уже близько 10,5 млн. Тобто, більше 20% автомобілів у 2020 році не мали обов’язкового страхування.

Звичайно, є певна похибка на авто, що фактично не пересуваються дорогами загального користування, а відповідно їм не потрібне страхування. Та чи є бажання зустрічати їх на дорозі чи ще гірше, потрапити у ДТП?

Як гарантувати собі захист від збитків у такому випадку?

Звичайно, багато водіїв надають перевагу КАСКО. Такий вид страхування гарантує страхові компенсації у будь-яких випадках: ДТП, викрадення, стихійні лиха, падіння предметів, пожежі та інше. Але і ціна такого страхування набагато дорожче. У свою чергу, майже усі страхові компанії, пропонують КАСКО для нових автомобілів та загальним віком до 10 років.

Щоб допомогти водіям почувати себе більш захищеними за невеликих витрат ми створили продукт «Розумний захист».

Що включає у себе «Розумний захист»?

«Розумний захист» – це комплексний поліс страхування, що гарантує вам покриття за винуватця ДТП у межах 130 000 грн, безпосередньо від нашої страхової компанії, незалежно від наявності у нього полісу автоцивілки, наприклад як одна із опцій.

Зазвичай, у разі пошкодження авто у ДТП, потерпіла сторона має звернутися до страхової компанії винуватця з необхідними документами. Далі чекати рішення за страховою виплатою. З «Розумним захистом» ви звертаєтесь одразу до СК «Країна» і ми компенсуємо вам шкоду самостійно. Цей процес стає легшим та приємнішим.

Звісно, існує система прямого врегулювання збитків (ПВЗ), що допомагає вам звернутись до своєї страхової компанії з запитом на відшкодування, коли ви не є винним у ДТП. Якщо страхова компанія винуватця є у системі ПВЗ, ваша страхова надасть вам відшкодування і самостійно проведе усі операції з страховою винуватця. Але за даними МТСБУ, станом на 1 грудня 2020 року, лише 27% договорів є учасниками системи ПВЗ, а з полісом «Розумний захист» ви гарантовано звертаєтесь за виплатою до нашої страхової компанії.

Також, за даними МТСБУ у 2020 році, середній строк врегулювання вимог в системі ПВЗ складає 35 днів, поза системою вдвічі більший – 70 днів.

З полісом «Розумний захист» – цей строк гарантовано зменшуються до 15 днів незалежно від обставин.

Додатково «Розумний захист» дозволяє отримувати страхові відшкодування без урахувань амортизаційного зносу вашого авто. Це означає, що при пошкодженні, деталі більш старого авто будуть замінені на нові за їх повною вартістю, що звісно, більш вигідно. 

 « «Розумний захист» – це такий міні-КАСКО, він ідеально підходить для автомобілів, яким від 10 до 15 років. Коли КАСКО коштує занадто дорого, а захистити свою «ластівку»  від ДТП хочеться.» – Віталій Асмьоткін, Директор з автотранспортного страхування  СК Країна.

Також, «Розумний захист» допомагає у ситуації, коли у винуватця ДТП відсутній поліс «автоцивілки» взагалі. Вище, ми вже писали, що 40% винуватців ДТП його не мають. За відсутності полісу процес відшкодування може бути довгим, зазвичай через суд. СК Країна з пакетом «Розумний захист» компенсує вам шкоду (у рамках страхової суми) швидко та позбавить зайвих проблем і судових розглядів.

Та це ще не все. «Розумний захист» дозволяє отримувати страхові відшкодування незалежно від наявності франшизи у полісі винуватця.

 «Ми розробили цей пакет послуг півроку тому та продаємо виключно у комплексі з автоцивілкою. Сьогодні вже 20% наших клієнтів, що купують поліс «автоцивілки», додатково обирають «Розумний захист». – Віталій Асмьоткін, Директор з автотранспортного страхування  СК Країна.

Придбати поліс можна за посиланням: https://krayina.com/service/avtotsivilka

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти