Вибираємо відеореєстратор: 7 ключових параметрів

Відеореєстратор — абсолютно необхідний помічник для кожного водія. Експерти порталу цін E-Katalog підготували кілька корисних порад щодо його вибору.

 

Розмір та тип

Навіть незначна перешкода, що заважає огляду дороги, може призвести до виникнення аварійної ситуації. Тому хороший реєстратор має бути невеликим, якщо йдеться про класичну модель з дисплеєм та прямокутним корпусом.

Якщо потрібно заощадити місце на лобовому склі, можна встановити пристрій із виносною камерою. В такому разі на склі розміщується лише об’єктив, а решту електроніки можна перенести будь-куди. Зокрема, це чудовий варіант для мотоциклістів.

Апарати з двома камерами, з яких одна спрямована на дорогу, а інша — в салон, будуть корисні для таксистів та водіїв громадського транспорту.

Нарешті, ви можете купити відеореєстратор дзеркало — найтехнологічніший прилад на ринку. Він або кріпиться на дзеркало заднього виду у вигляді наліпки, або як повноцінний пристрій встановлюється замість дзеркала. Великий екран (до 12 дюймів) дозволяє показувати масу корисних даних — наприклад, швидкість, GPS-інформацію або вид із задньої паркувальної камери (може включатися автоматично при перемиканні на задню передачу).

Роздільна здатність

Від роздільної здатності відеореєстратору залежить загальна чіткість картинки та якість відображення дрібних елементів — насамперед, автомобільних номерів. У 2021 році оптимальним вибором стануть девайси, що ведуть зйомку у Full HD (1920 × 1080 p) або Super HD (2304 × 1296 p). Гнатися за 4К сенсу немає: різниця в якості буде не настільки суттєвою, як би вам хотілось, але при цьому знадобиться більш швидка, містка, а значить, істотно дорожча карта пам’яті.

Частота кадрів

Щоб рухомі об’єкти на відео не замилювались (це особливо помітно при нічній зйомці), швидкість запису повинна бути не нижчою за 30 к/сек. Частоти 25 к/сек сьогодні вже недостатньо.

Детектор радару

 

Радар-детектор вловлює випромінювання поліцейських радарів чи автономних систем фіксації швидкості задовго до зближення з ними. Своєчасне оповіщення допоможе водієві заздалегідь скинути швидкість та уникнути штрафу або діалогу з інспектором. Зазначимо, що просунуті моделі вміють визначати конкретні типи «небезпек», а їхні бази даних регулярно поповнюються та оновлюються. Чи потрібні всі ці можливості — вирішувати вам, але зайвий раз нагадаємо, що швидкість краще не перевищувати. 

Wi-Fi

Якщо відеореєстратор обладнаний Wi-Fi модулем, до нього можна швидко під’єднатися з телефону або планшету, наприклад, для перегляду відзнятого матеріалу. Це може бути корисним у випадках, коли матеріал щодо ДТП потрібен негайно. Налаштовувати реєстратор також набагато простіше через смартфон.

Пам’ять

Сучасні відеореєстратори працюють за принципом циклічного запису: коли вільне місце на карті пам’яті закінчується, свіже відео записується поверх найстаріших роликів. Тому немає сенсу гнатися за моделями, що підтримують карти пам’яті великого обсягу — вистачить і 32 ГБ.

G-сенсор

G-сенсором називають датчик, який реагує на різкі прискорення автомобіля або його нахил, що може свідчити про ДТП. У такому випадку прилад автоматично зберігає відеозапис цього моменту в незалежний, захищений від перезапису сектор пам’яті. На думку експертів E-Katalog, G-сенсор — опція із разряду must have.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти