Водіям нагадали, чому влітку обов’язково потрібно мити радіатор (відео)

Влітку працівники автомийок регулярно нагадують водіям про необхідність промивки радіатора двигуна. Чимало автовласників нехтують цією порадою, але мало хто з них знає, до чого може призвести така неохайність важливого вузла авто.

Мити час від часу радіатор вкрай необхідно, адже його секції доволі часто забиваються, підвищуючи ризики перегріву мотора. В отворах у процесі експлуатації осідає пил, реагенти, комахи та інше сміття.

Але чи справді потрібно регулярно мити радіатор?

Якщо авто використовується для поїздок на невеликі відстані по місту, радіатор можна промивати рідше. При регулярних поїздках трасою – відповідно, частіше. Зрозуміло одне – нехтувати цією процедурою не варто.

Очищення секції радіатора, напханого електронікою автомобіля – процедура складна, що вимагає дотримання певного алгоритму.

По-друге, чистити радіатор потрібно акуратно. Струмінь води під високим тиском, спрямований в підкапотний простір, здатний не тільки вибити бруд, але і деформувати секції.

Грамотні майстри знімають радіатор, або ретельно захищають його при очищенні. Тому, якщо ви вирішили помити радіатор авто – краще користуватися послугами офіційних сервісів.

Пропонуємо подивитись, як відбувається мийка радіатора.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти