Аваков пообіцяв нещадно карати водіїв

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв скорочувати кількість ДТП на 20-30% щороку. Про це він розповів журналістам, пише autonews.ua.

Однак для цього необхідно, щоб Рада проголосували за ряд важливих законопроектів. Міністр сподівається, що це трапиться у вересні-жовтні.

«Ми ввели цілий ряд нововведень і підготували ряд законопроектів – відеофіксація, жорсткість правил дорожнього руху, а також прав поліцейського на дорозі. Всі ці документи знаходяться у Верховній Раді. Ми дуже розраховуємо, що у вересні – на початку жовтня ці документи приймуть. Після цього ми розраховуємо, що на дорогах буде зменшуватися кількість ДТП і, відповідно, смертність і травматичність від 20% до 30% в рік», – говорить він.

Також міністр підкреслив, що важливим інструментом проти порушень повинна стати відеофіксація. Після прийняття відповідного закону на основі даних з камер можна буде виписувати штрафи і притягувати недобросовісних водіїв до відповідальності.

«Ми також вважаємо, що після цього буде серйозне зниження правопорушень. Зараз є достатня кількість камер в містах, але як тільки буде прийнято рішення Верховної Ради, ці камери будуть спеціалізовані: одні будуть реагувати на порушення процедур, інші вимірювати швидкість», – сказав міністр.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти