Водіїв в Україні попереджають про новий штраф

Допустимий рівень тонування повинен перевірятися приладом-тауметром, інакше вимырювання буде просто незаконним.

Як і в більшості країн світу, в Україні існують обмеження на тонування скла в авто. За правилами, лобове скло має пропускати мінімум 75% світла, інше скло – 70%. Дзеркальне тонування заборонена так чи інакше. Про це повідомляє ТМ з посиланням на Дорожній Адвокат.

“ТОНОВАНЕ СКЛО АВТОМОБІЛЯ Є ПІДСТАВОЮ ДЛЯ НАКЛАДЕННЯ ШТРАФУ

Відповідно до Правил дорожнього руху забороняється експлуатація автомобіля при нанесенні на скло покриття, які обмежує оглядовість з місця водія і погіршує прозорість скла.

За керування автомобілем із порушенням цих вимог передбачено штраф у розмірі 340 грн. на перший раз і якщо повторно протягом року, то передбачено позбавлення права керування від 3-х до 6-ти місяців або адміністративний арешт на строк від 5-ти до 10-ти діб.

Водночас, Правилами передбачено певні винятки, а саме допускається тонування із світлопропусканням для вітрового скла не нижче 75% та для інших не нижче 70%. Дзеркальне тонування заборонено у будь-якому випадку.

Проте, при накладенні штрафу визначити відсоток світлопропускання працівник поліції повинен не «на око», а спеціальним приладом (тауметр) та скласти відповідний акт перевірки. У інакшому випадку такий штраф буде незаконний.

Однак, якщо інспектор «грамотно» оформить матеріали, то такий штраф буде законним.”, – йдеться у повідомленні

Втім, скоро в Україні планують відродити техогляди і у власників крутих тонованих авто можуть з’явитися проблеми.

Нагадаємо, що за це порушення передбачено штраф 340 гривень. При повторному порушенні власника авто можуть позбавити прав строком до півроку.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти