Автомобілі для інвалідів: Кабмін прийняв важливий документ

Удосконалено механізм придбання авто для перевезення осіб з інвалідністю. Відповідну постанову було прийнято на урядовому засіданні.

У середу, 12 червня Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату».

Порядок доповнено підпунктом 51 відповідно до якого для прийняття рішення Мінсоцполітики щодо доцільності забезпечення спеціально обладнаним автомобілем реабілітаційна установа до 1 квітня поточного року подає заяву, до якої додаються:

– інформація про кількість осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та які проходили протягом останніх двох років реабілітацію у даній реабілітаційній установі;

– документи, що підтверджують затвердження видатків на утримання автомобіля;

– обґрунтування потреби у забезпеченні спеціально обладнаним автомобілем.

Згідно зі змінами, у разі наявності у поточному році залишків бюджетних коштів та/або виділення додаткових коштів, передбачених для придбання спеціально обладнаних автомобілів, Мінсоцполітики розглядає заяви, що надійшли в поточному році. У разі їх відсутності Мінсоцполітики визначає строк додаткового прийому заяв, про що видається наказ, який оприлюднюється на офіційному веб-сайті Міністерства.

У разі подання неповного переліку або оформлених у неналежний спосіб документів за рішенням робочої групи протягом двох робочих днів з дати проведеного засідання робоча група надсилає виконавчому органу ради, реабілітаційній установі письмове повідомлення про виявлені недоліки, що стали підставою для доопрацювання документів.

У разі усунення недоліків установою у термін до 10 робочих днів робоча група виносить доопрацьовані документи для розгляду на наступному засіданні.

Також документом розширено перелік виконавчих органів міських рад та осіб, що можуть отримувати спеціально обладнані автомобілі.

Джерело ЮРЛІГА
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти