Систематичне руйнування українських доріг: Раді поставили ультиматум

У вівторок, 3 квітня в Києві автомобілісти вимагали від спікера Верховної Ради Андрія Парубія зняти з посади керівника «Укртрансбезпеки» Михайла Ноняка. Цього чиновника звинувачують в «демонтажі» системи контролю над завантаженістю українських доріг, через що вони псуються непосильними темпами. Мітингувальники прийшли під прапорами «Авто Євро Сили», хоча серед них було чимало й власників авто з українськими номерами.

«Вчора наш прем’єр озвучив, що приблизно 50% перевізників возять вантажі з перевантаженням. Але ці цифри можуть бути значно більшими. Михайло Ноняк, використавши мільярди гривень, не виконує своїх обов’язків, тому, що перевантажені автомобілі й далі їздять дорогами України. З водіїв просто беруть гроші і пропускають, а дороги і далі руйнуються. Більше того – є фото і відео, на яких ці комплекси демонтуються», – заявили в АЕС.

Заодно «євробляхери» нагадали про свої вимоги зробити знизити ціну на  розмитнення автомобілів.

Що стосується доріг, то вчора дійсно прем’єр Володимир Гройсман брав участь в нараді з питань розвитку дорожнього господарства України і скаржився на збиток, який завдає дорогам перевантажений транспорт.

У відповідь глава «Укртрансбезопасності» Михайло Ноняк пообіцяв, що вести габаритно-ваговий контроль на дорогах будуть поліцейські.

«Співробітники Нацполіціі забезпечуватимуть фото- і відео- фіксацію правопорушень. А «Укравтодор» повинен в стислі терміни відновити майданчики, на яких розміщені мобільні станції» , – сказав Ноняк.

Джерело: autonews.ua

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти