Українські водії кинулися міняти шини завчасно: названі ціни

Довгоочікувані теплі дні можуть зіграти злий жарт з українськими автовласниками. Гарна погода, за прогнозами синоптиків, може протриматися недовго, а передчасна зміна гуми обіцяє серйозні проблеми зі страховими компаніями в разі ДТП, повідомляє ubr.ua.

Найкращий час для зміни шин – коли середньодобова температура досягає не менше 5-7 градусів. А зараз в деяких регіонах ночами градусники термометрів все ще показує «мінус».

Як стверджують майстри автосервісів, це не сильно лякає наших водіїв. Також на шиномонтажах відзначають, що в цьому році, через холодну весну, сезон стартував пізніше звичайного.

«Якщо були роки, коли 8 березня вже активно «перевзувались», то цьогоріч лише 31 березня водії почали записуватися і приїжджати на шиномонтаж. Чимало водіїв затягують з візитом в очікуванні стабільно плюсової погоди, але вже відчувається низький старт», – розповів директор шинного центру All Tire Микита Школьний.

В порівнянні з минулим роком ціни на послуги шиномонтажу виросли приблизно на 15 %. Наприклад, за покришку з діаметром 15“ на легковий автомобіль оплатити доведеться в середньому 90 грн./шт., за 16-ку для позашляховика – близько 120 грн за одне колесо.

Велика кількість ям на дорогах після зими змушує водіїв займатися ще й відновленням коліс. Послуга балансування, рихтування потягне ще мінімум на 140 грн. А реставрація дисків – на 80-140 грн. залежно від типу самих дисків. Але і цим справа може не обмежитися.

Тим же автовласникам, ресурс покришок яких вичерпаний, слід приготуватися до ще більш значних витрат – гума також подорожчала.

Свої вимоги до сезонності покришок сформулювали в ряді українських страхових компаній. З одного боку, є ті, хто навряд чи відмовить у виплатах, якщо щось трапиться з автомобілем на несезонних шинах, і навіть не прописують жорсткі умови експлуатації. Але є і такі, для кого це може стати реальним приводом урізати відшкодування, або зовсім не платити компенсацію потерпілому водієві.

Як розповів начальник департаменту врегулювання збитків АСК ІНГО Україна Олег Коваленко-Кужольний, вони не вимагають від автовласників чітко дотримуватися температурного режиму щодо шин. До того ж, за їхніми даними, кількість ДТП причиною яких стало невідповідність шин сезону, мінімальна. Але це в жодному разі не означає, що слід нехтувати своєю безпекою, кажуть страховики.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти