Експерти назвали головну проблему водіїв

Згідно з недавнім опитуванням, проведеним британським Інтернет-ресурсом MoneySuperMarket, 7 з 10 автомобілістів не довіряють іншим учасникам дорожнього руху і вважають, що тим потрібно підвищувати безпеку водіння (71% з тисячі опитаних водіїв).

При цьому більшість – 63% – не збираються проходити навчальний курс з безпечного водіння. Фактично, пересічний британський автолюбитель оцінює свої водійські навички на 8 балів з 10. І що цікаво, більше половини (59%) громадян хоча б один раз ставали учасниками ДТП, а 55% – не склали іспит з водіння з першого разу.

Кевін Пратт, експерт зі споживчих питань MoneySuperMarket, зазначив, що дослідження показало цікаві парадокси в розумі водіїв.

Значна більшість автомобілістів думає, що іншим водіям необхідно підвищувати свій водійський рівень, в той час як собі ставлять 8 балів з 10, коли їх просять оцінити їх власні водійські навички з точки зору безпеки водіння.

Дослідження також показало, що 44% британців найнебезпечнішими вважають молодих за віком водіїв. Проте, більше половини 18-24-річних (52%) ніколи не були учасниками аварій на дорогах.

47% в цій віковій групі здали на водійські права з першого разу. Для порівняння, серед 25-34-річних таких «щасливчиків» тільки 34%. Незважаючи на це, страхові компанії часто відносять недосвідчених молодих водіїв до групи високого ризику, хоча це можливо, і не виправдано, на думку MoneySuperMarket.

Дослідження спростовує той факт, що у молодих водіїв більше шансів потрапити в аварію. Молоді люди люблять використовувати нові технології. Телематична технологія, що набирає популярність, і яку використовую страховики, дає молодим водіям шанс продемонструвати, що вони можуть бути відповідальними за кермом та заслуговують на більшу довіру.

Джерело: avtonovyny.com.ua

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти